Løgsuppe

Løgsuppe er en dejlig nem ret at lave.

Børnene er dog ikke vilde med løgsuppe, så jeg lavede den en søndag, hvor Bjarne og jeg var alene hjemme.

Opskrift på løgsuppe 

2 personer

35 minutter

Det skal du bruge

Suppen 

5-6 løg

2 fed hvidløg

2 laurbærblade

2-3 kviste timian

1 liter tynd grøntsagsbouillon

1 glas hvidvin

1 spsk æbleeddike

1 tsk mel til jævning

olie eller smør til stegning

Salt og masser af peber

Garniture 

1/2 dagsgammelt brød eller flute

Ost af eget valg. Brie, parmesan, cheddar …

Jeg brugte parmesanost, da jeg havde en rest liggende.

Sådan gør du

Skær løgene i tynde skiver.

Brun dem godt i en tykbundet gryde eller pande ved middel varme.

Når løgene er brunede, kommer du tyndtskivede hvidløg ved og steger videre et minuts tid.

Rør melet rundt i løgblandingen.

Kom nu hvidvin og bouillon ved.

Kom lauerbærbladene og timiankvistene i en thepose. Luk den med et stykke kødsnor og kom den i suppen.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Skær brødet i tynde skiver og rist det helt sprødt.

Lad suppen simre i 20 minutters tid. Skum den af undervejs. Smag suppen til med salt og masser af peber.

Kom suppen over i et ildfast fad og kom brødstykkerne på.

Kom osten ovenpå brødet og stil fadet i ovnen. Suppen er færdig, når osten er smeltet og gylden.

Server med det samme.

Please follow and like us: