Hvid gløgg

For 5 års tid siden fik jeg hvid gløgg hos en veninde og tænkte dengang, at jeg ville servere den selv ved lejlighed.

Så fløj tiden afsted – men denne søndag fik jeg lavet en hvid gløgg.

På billedet er den hjemmelavede essens og den lyse rom, jeg brugte.

Opskrift på hvid gløgg

6 personer

Forberedelsestid: Mindst 3 timer

Tilberedningtid: 5 minutter

Det skal du bruge

Gløggessens

6 dl hyldeblomstsaft

Skallen fra 1 udsprøjtet citron

Skallen fra 1/4 udsprøjtet appelsin

6 stjerneanis

10 kardemommekapsler

3 stænger hel kanel

Gløggen

12 dl hvidvin

1 1/2 dl lys rom

75 g lyse rosiner

75 g mandler

Den siede essens

Sådan gør du

Senest 3 timer før servering laver du essensen og lægger rosinerne i blød i rom.

Smut mandlerne. Det gør du ved at koge mandlerne i 5 minutter. Skyl mandlerne i koldt vand og smut mandlerne ud af den løsnede skal.

Hak dem i flager på langs.

Essensen laves ved at hyldeblomstsaft, skrællen fra citrusfrugterne, stjerneanis, kardemommekapsler og kanelstænger varmes op til kogepunktet.

Husk kun at få skællen med fra citrusfrugterne. Det hvide fra frugterne giver en bitter smag.

Tag gryden af varmen ligeså snart essensen har nået kogepunktet og hæld den på glas.

Lad essensen trække mindst 3 timer. Min trak i et døgn.

Lige før servering varmes hvidvin og essens op. Det må ikke koge.

Til sidst kommes rom og rosinblandingen i samt mandelflagerne.

Server gløggen i glas.

Please follow and like us: