Pasta cabonara med napolitanasalat og pesto

Denne ret er en sand klassiker og jeg undrer mig lidt over, at jeg ikke har lavet pasta cabonara før.

Det eneste man skal være lidt forsigtig med i denne ret er, at man ikke laver røræg ud af fløde/æggeblandingen, ellers er retten både hurtig og let at lave.

Opskrift på pasta cabonara med napolitanasalat

4 personer

Tilberedningstid: 20 minutter

Det skal du bruge

300 g pasta (tør vægt)

300 g bacon

1/4 piskefløde

2 bægre pasteuriserede æg

Salt

Peber

Salat og pesto

1 pose napolitana salatblanding

1/2 bdt frisk basilikum

1 fed hvidløg

50 g revet parmesanost

50 g pinjekerner

Salt og peber

Ekstratilbehør

Revet parmesanost

Sådan gør du

Start med at lave pestoen. Se opskriften her.

Nu steger du baconen koger pastaen. Hvis du bruger frisk pasta, så vent lidt med at sætte den over, den skal ikke have så længe som den tørrede.

Kom baconen over på fedtsugende papir og vask panden.

Rør æg og fløde godt sammen.

Når pastaen er færdigkogt kommer du den over på panden sammen med bacon og lidt vædde fra pastaen.

Placer panden med pasta og bacon på en kogeplade ved lav varme.

Hæld ægge-flødeblandingen på og bland det godt – det er på dette trin, at du skal passe på at du ikke får varmet retten så meget, at du laver røræg. Ægge-flødeblandingen skal blive tyk og cremet. Smag til med salt og peber.

Hæld pasta carbonaraen over i et serveringsfad.

Server med salat, pesto og revet parmesanost.

 

 

 

 

Please follow and like us: