Laks med sesamcrunch, blomkålssalat og pandestegte kartofler

Onsdag er fiskedag. 

Fiskeretten her er meget let at lave og smager rigtig dejligt.

Opskrift på Laks med sesamcrunch, blomkålssalat og pandestegte kartofler

4 personer

Tilberedningstid: 45 minutter

Det skal du bruge

Laksen

Ca. 600 g laksefilet

2 dl sesamfrø

1/2 dl østerssauce

Saften fra 1/2 lime

2 spsk sirup

2 fed hvidløg

Blomkålssalat

1/2 blomkål

1/2-1 rødløg alt efter størrelse

1/4 agurk

2-4 tomater alt efter størrelse

1 lille håndfuld semitørrede tomater

Saften fra 1/2 lime

Salt

Peber

Kartoflerne

800-1000 g kogte kartofler

1 spsk hvidløgspulver

1 klat smør til stegning

Salt

Sådan gør du

Start med at tænde for ovnen, 190 grader.

Rist sesamfrøene på en pande. Rør rundt i dem. De brænder nemt på.

Når sesamfrøene er ristede, tager du panden af varmen og blander østerssauce, sirup, lime og hvidløg godt sammen med sesamfrøene.

Kom laksen i en bradepande eller et fad og fordel sesamblandingen på laksen. Sæt den i den forvarmede ovn. Den skal have 25-30 minutter.

Imens laksen er i ovnen, kan du koge kartoflerne (hvis du ikke allerede har kogt dem).

Du laver også blomkålssalaten imens laksen er i ovnen:

Kom saften af lime op i en skål.

Hak blomkålen meget fint, så den ligner riskorn.

Hak rødløget meget fint.

Hak agurk, tomat og semitørrede tomater fint. 

Kom alle grøntsagerne op i skålen med limesaft og rør det hele godt sammen. 

Smag til med salt og peber og stil den til side.

Cirka 10 minutters tid før laksen er færdig smelter du smørret på en stor pande og kommer hvidløgspulveret ved.

Kom kartoflerne på panden og rist dem.

Server.

 

 

 

 

 

Please follow and like us: