Minestrone

Minestrone er en fantastisk ret, når man vil tømme køleskabet for rester af grøntsager. Derfor er opskriften her også kun vejledende. Du kan bruge alle former for rodfrugter, kinakål, hvidkål, spidskål, bønner, etc.

Jeg har brugt bacon i denne minestrone, men du kan godt undlade bacon og så evt. drysse en ordentlig gang parmesanost på ved servering.

Opskrift på minestrone

4 personer i 2 dage

Tilberedningstid: 1 time

Det skal du bruge

300 g bacon i tern

2 ds hvide bønner

2 ds hk tomater

1 l tynd grøntsagsbouillon

1/2 rødt spidskål

1/4 hvidkål

2-3 løg

2 porrer

7-8 fed hvidløg

2-3 gulerødder

2-3 persillerødder

1 håndfuld frostærter

Salt og Peber

Tilbehør

Små suppepasta (til børnene)

Flutes

Evt. Revet parmesanost

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg.

Skær de resterende grøntsager i mundrette stykker.

Steg baconen i en stor tykbundet gryde.

Når baconen er stegt, kommer du grøntsagerne ved og svitser dem i fem minutters tid. Vent med ærterne.

Kom hakkede tomater og bouillon ved. Kog minestronen op og skru derefter ned på svag varme og lad den simre i 30-40 minutter.

Kom evt. lidt vand ved undervejs.

Lige før servering, koger du suppepastaen, kommer ærterne i og smager minestronen til med salt og peber.

Jeg serverer suppepastaerne ved siden af, da det kun er børnene, som synes, de er gode.

Server minestronen med suppepasta, flute og revet parmesanost.

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us: