Pariserbøf

Rigtig fredagsmad. Nemt og hurtigt, pariserbøf. Det var Bjarnes ide, og han var også bøfsteger.

Jeg overvejede, om jeg turde servere upasteuriserede æggeblommer, men blev enig med mig selv om, at det ikke var værd at risikere, selv om det ser pænere ud på et foto, end en pasteuriseret æggeblomme, der flyder ud over det hele.

Opskrift på pariserbøf

4 personer

Tilbredningstid: 20 minutter

Det skal du bruge 

800 g hk oksekød, gerne med 12-15 % fedt, da bøfferne ellers kan blive ret tørre

4 store stykker toastbrød

100 g revet peberrod

100 g kapers

100 g syltede rødbeder – hvis du vil sylte selv, er der en opskrift her.

4 pasteuriserede æggeblommer

1 stort rødløg

Smør og olie til stegning

Salt og peber

Sådan gør du 

Tænd ovnen på 190 grader.

Form kødet til 4 store hakkebøffer og krydr bøfferne med salt og peber.

Smelt smør på en pande og vend toastbrødet deri.

Tag brødene af og stil dem til side.

Steg bøfferne og kom toastbrødet i ovnen på et stykke bagepapir og rist det gyldent. Husk at tage det ud.

Skær rødløget i ringe og skær de syltede rødbeder ud i tern.

Arranger æggeblommer, kapers, revet peberrod, løg og rødbeder i små skåle.

Server en bøf på et stykke brød og lad familien om, hvad de kommer på af tilbehøret.

 

 

 

 

Please follow and like us: