Thai inspireret curry med kylling

Da jeg startede med at skrive på bloggen her, var en af planerne at lave en masse thai-curry til fryseren.

Jeg ville lave en panaeng-curry, en rød curry og en grøn.

Da jeg i går stod i den lokale Kvickly, var der ingen af de små stærke chili, der var ikke engang den økologiske mix-pakke, men kun store røde chili.

Det var heller ikke thai-basilikum, men der var tørrede kefirlime-blade.

Det blev en meget improviseret curry – og deraf navnet: Thai-inspireret curry.

Når jeg kommer forbi et velassorteret asienmarked, vil jeg købe ind til en thailandsk uge, hvor jeg vil prøve både at lave mad fra det sydthailandske køkken og det lidt mindre kendte nordthailandske køkken.

Indtil da, skriver jeg dette indlæg på en curry, der ikke er helt autentisk, men som smager rigtig godt. Bonus er, at du ikke behøver at bevæge dig ud i specialbutikker.

Opskrift på thaiinspireret curry med kylling

4 personer i 2 dage

Tilberedningstid: 2 timer

Det skal du bruge

Kylling og fon

1 hel kylling

2 stjerneanis

1 persillerod eller pastinak

2 løg

10 peberkorn

1 stængel citrongræs

Vand til det dækker kyllingen i gryden

Curry-pastaen

15 g ingefær

15 g frisk gurkemeje

2 stængler citronsaft

2-4 røde chili, alt efter styrke og størrelse

5-6 fed hvidløg

1 tsk spidskommen

1 tsk tørret koriander

1 spsk fiskesauce

Curry-saucen

Hele portionen af curry-pasta

1/2 l fon fra kyllingen

2 ds kokosmælk

1-2 lime

2 spsk brun farin (eller mørk sirup)

2 spsk fiskesauce

3-4 kefirlime-blade

1 squash

1 rød peberfrugt

1 spsk smagsneutral olie til stegning

Salt

Tilbehør

4 dl Jasmin ris (til 4 personer)

1 knsp salt til risene

1 bdt basilikum

Sådan gør du

Start med at rense kyllingen for rester af indvolde.

Bank på den ene stængel citrongræsset med siden af en kniv. Det frigiver smagsstofferne.

Skær løgene i kvarte.

Kom kyllingen i en gryde sammen med persillerod/pastinak, løg, citrongræs, peberkorn og stjerneanis.

Kom vand i gryden. Kyllingen skal være helt dækket.

Kog op og skru derefter ned. Lad kyllingen simre i 45-60 minutter.

Imens kyllingen simrer skærer du, hvidløg, chili og de resterende citrongræs ud groft.

Skræl ingefær og gurkemeje og skær også det ud i grove stykker.

Jeg snød og brugte minihakkeren til det hårdeste arbejde. I med det hele i minihalleren eller …

Hvis du vil støde det hele fra bunden i en morter tager det mindst 30 minutter.

Hvis du får hjælp af en minihakker, skal det have 10 minutter i morteren. Når det har opnået en fin grødet konsistens, kommer du spidskommen og tørret koriander i og maser det ud i currypastaen et par minutter.

Til slut kommer du fiskesauce i.

Når kyllingen har fået 45-60 minutter taget du den op og den sættes til side og afkøler.

Si kyllingefonen og sæt det til side.

Skær squash og peberfrugt i grove tern.

Pil kødet fra kyllingen og smid skroget ud. Stil kødet til side.

Curry-pastaen svitses nu i en varm gryde eller pande i lidt smagsneutral olie i et par minutter og kom squash og peberfrugt i.

Svits grøntsagerne et minuts tid.

Tilsæt 1/2 liter af den siede kyllingefon samt kokosmælk, saft fra lime, fiskesauce, puddersukker og kefirlime-blade. Lad saucen simre i 10-15 minutter.

Sæt risene over. Se risguiden her, hvis du er i tvivl om kogetider på ris.

Kom nu kyllingekødet i og lad retten simre til risene er færdige.

Smag til sidst curryen til med salt.

Server curryen med ris og frisk basilikum.

 

 

 

Kyllingen med citrongræs, stjerneanis, peberkorn, løg og persillerod.
Currypasten. Den er ikke helt findelt nok på dette billede.

 

 

 

Please follow and like us: