Karryspidskålssalat m/spinat, æg, mandler og aioli

Jeg havde brug for en sund frokost sidste weekend med masser af grønt. Jeg havde enormt meget lyst til spinat og mandler og begyndte at rode rundt i køkkenskufferne efter mandlerne.

Jeg fandt ingredienser til denne salat. Jeg havde egentlig i tankerne, at æggene skulle være smilende, men jeg glemte at tage tid på dem.

Salaten her kan også sagtens laves uden æg og aioli til for eksempel kylling.

Opskrift på karryspidskålssalat

Frokost til 2 personer – hvis det serveres ristet rugbrød eller flutes til

Tilberedningstid: 20 minutter

Det skal du bruge

1/2 spidskål

2 store håndfulde babyspinat

3-4 æg

1 håndfuld mandler

1 spsk karry

1 klat smør til stegning

1/2 dl god mayonnaise

1/2 fed hvidløg

Salt

Peber

Sådan gør du

Start med at lave aiolien. Du kan røre din egen mayonnaise, det gjorde jeg ikke i dag. Jeg rørte en god mayonnaise sammen med finthakket hvidløg.

Sæt æggene over. Hvis du vil have dem smilende, skal de koge i 5 minutter.

Snit kålen fint.

Smelt en klat smør på en pande og svits karryen et par minutter i smørret.

Kom kålen i og lad den falde sammen og blive klar i farven.

Hak imens mandlerne groft og kom dem op til spidskålen.

Flyt panden fra varmen og kom den skyllede babyspinat i. Vend spinaten rundt i kålen.

Kom salaten på et serveringsfad.

Pil æggene og halver dem. Kom dem på salaten.

Server salaten med aioli og ristet rugbrød eller flute.

 

 

 

 

Please follow and like us: