Håkonskager

Har jeg nævnt, at jeg er eventyrlig dårlig til at bage? Grunden (eller en af grundene) er, at jeg bare ikke er god til at følge opskrifter.

Det fungerer bare ikke med ingredienser på slump i en kage!

Jeg kan dog bage Håkonskager og på denne tid af året, plager børnene altid om småkagerne, som heldigvis er meget lette at bage.

Bagetiden afhænger af hvor mørke du foretrækker småkagerne. Vi kan bedst lide dem mørke (men ikke brændte) og meget tynde.

Opskrift på håkonskager

70-80 småkager

Det skal du bruge 

375 g hvedemel

170 g flormelis

300 g smør

1 æg

1 tsk vanillesukker

4-6 spsk alm. sukker til at rulle kagerne i

Sådan gør du 

Pisk smør (smørret skal have stuetemperatur) og flormelis godt sammen. Det tager ca. 5 min.

Pisk ægget i.

I en anden skål blandes vanillesukker og mel.

Kom melen op til smør, flormelis og æggemassen og saml dejen. Du skal ikke ælte den.

Dejen er ikke let at arbejde med nu, da den er blød. Prøv alligevel at dele den i to dele.

Tag to stykker bagepapir og strø sukker ud på hvert stykke bagepapir.

Form en pølse af hver dejdel. Rul dejpølserne glatte ved hjælp af bagepapiret – en del dej til hvert stykke bagepapir. Du skal rulle dejpølserne sådan, at du fordeler sukkeret uden om dejen.

Rul til slut dejpølserne helt ind i bagepapiret og læg dem i køleskabet.

Lad dem ligge i et par timer til de er blevet hårde nok til at skære ud i fine skiver.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær dejen i tynde skriver. Ca. 3-4 mm tykke.

Placer kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem til de er gyldne.

Hold øje med kagerne. De bliver let brankede.

Når den ønskede farve er opnået tages småkagerne ud og afkøles på en bagerist eller en stor tallerken.

Hvis du ikke ønsker at bage Håkonskagerne med det samme, er dejen fryseegnet. Frys dejpølserne i frostposer og tag dem ud og kom dem på køl nogle timer før, du vil bage dem.

 

 

Dejen pakket ind i bagepapir, efter den har været på køl.
Her kan du se, hvordan den er rullet ind i sukker.
Den fint udskårne dej.
Please follow and like us: