Klatkager

Børnene kommer hjem fra skole. Huset dufter af hjemmebag, og mor står klar i døråbningen og hjælper børnene af med skoletasker og overtøj. På køkkenbordet står nybagte boller og klatkager.

Nej, det var ikke helt sådan det foregik.

Jeg havde godt nok været hjemme med en slem forkølelse og hvad, jeg ellers har kunnet hive til mig dette efterår.

Vi havde og også en klat kold risengrød og ved et lykketræf også 2 æg.

Børnene begyndte at skændes om, hvem der skulle hjælpe. Hvis de bare havde været 10 og 12 år (og ikke 6 og 8 år) havde de fået lov til at lave dem selv(!) og jeg ville have ligget i sengen.

De var glade, da de sad og spiste klatkagerne og synes, kagerne var ‘mega gode’.

Opskrift på klatkager 

8-10 stk

Tilberedningstid 25 minutter

Det skal du bruge

500-600 g kold risengrød. Se opskrift på risengrød her.

2 æg

2 spsk hvedemel med stor top

4 tsk sukker

1 tsk vanillesukker

1 stor klat smør til stegning

Tilbehør

Kanelsukker – 1/2 tsk kanel til 1 dl sukker er det blandingsforhold familien bedst kan lide

Syltetøj

Sådan gør du 

Rør risengrød, æg, mel, sukker og vanillesukker godt sammen.

Smelt smørret ved middelvarme på en pande.

Kom ca. 2 spsk risengrødsdej pr. klatkage på panden.

Kagerne er lidt skrøbelige, så pas på når du vender dem.

Du kan mærke forsigtigt med spatlen om de er klar til at blive vendt. Hvis de ‘flyder ud’ og ikke vil slippe panden, skal de have lidt mere tid, før du vender dem.

Når de er vendt, steger du dem til de er gyldenbrune på den anden side og tager dem derefter af.

Fortsæt til al dejen er brugt. Kom evt. mere smør på panden undervejs.

Server straks med kanelsukker og syltetøj.

 

 

 

 

 

Please follow and like us: