Risengrød

Risengrød var Valders madønske denne weekend. Jeg er ikke vild med risengrød med mindre, der er sukker, vanille, flødeskum og mandler i, men så er der vist tale om ris a la mande 😉

Jeg synes, det er vigtigt, at børnene er med til at vælge og tilberede maden, så derfor fik vi risengrød – også selv om, det ikke rigtig er aftensmad for mig, men mere en mellemting mellem morgenmad og dessert.

Opskrift på risengrød

3-4 personer

Tilberedningstid: 45-50 minutter eller 20 minutter og 2-3 timer under en dyne

Det skal du bruge

200 g grødris

1 1/4 l mælk

3 dl vand

1/2 tsk sukker

Tilbehør 

Smør

1/2 tsk kanel

1 dl sukker

Sådan gør du 

Start med at skylle risen i koldt vand, til vandet næsten er klart.

Kom risen i en gryde og tilsæt vandet.

Kog vand og ris i 2-3 minutter.

Tilsæt mælken og kog op. Pas på, mælk koger nemt over.

Skru ned fra blusset. Grøden skal simre i 45-50 minutter. Rør i den undervejs, grøden brænder let på.

Alternativt, kan du tage grøden af kogeblusset efter 20 minutter og pakke gryden med låg på ind i viskestykker og placere grøden under en dyne i 2-3 timer.

Placer grøden på blusset igen og varm forsigtigt op.

Smag til slut grøden til med salt.

Server grøden med kanelsukker og en smørklat.

 

 

 

 

 

Please follow and like us: