Marineret lammekrone

Vi havde gæster lørdag og Bjarne marinerede lammekrone (lammecarret/lammerack).

Honningen i marinaden dæmper ‘smagen af får’ som mange forbinder med lam. Kødet blev så lækkert!

Lammekrone er en udskæring fra halsen og ryggen.

Til lammekronen fik vi flødekartofler.

Jeg lavede en meget enkel salat med blomkål i citron og olivenolie og pyntede den med lidt skovsyre.

Hvis det havde været sommer og grill ville jeg nok have endt med en græsk salat.

Opskrift på marinerede lammekoteletter 

4 personer

Marineringstid mindst 4 timer

Tilberedningstid 1 1/2 time

Det skal du bruge

2 lammekroner

Marinaden

4 spsk jomfruolivenolie

2 fed hvidløg

2 tsk hakket rosmarin

1 tsk sød paprika

1 spsk honning

Flødekartofler

1 kg kartofler

1/2 l piskefløde

1/2 tsk revet muskatnød

1 spsk salt

Evt. 1/2 dl mælk hvis du gerne vil have mere væde ved flødekartoflerne

Smørbrunet blomkål med skovsyre og citrondressing

1 lille blomkål

Saften fra 1/2 citron

2 spsk olie

Salt og peber

Lidt smør til at stege blomkålen i

Sådan gør du

Hak hvidløg og rosmarin. Bland olien med alle ingredienserne til marinaden.

Gnid lammekronerne godt ind i marinaden og mariner dem i mindst 4 timer, gerne længere.

Forvarm ovnen til 200 grader cirka 1 1/2 time før spisetid.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kom kartoflerne i et ildfast fad og drys dem med muskatnød og salt. Hæld fløde og evt. mælk over.

Når flødekartoflerne har fået farve, stiller du dem på en af de nederste riller i ovnen.

Brun lammekronerne på en pande og kom dem i en lille bradepande eller ildfast fad.

Steg lammekronerne til en kernetemperatur på 60 – 68 grader, alt efter hvor gennemstegt du vil have kødet.

Tag lammekronerne ud, når den ønskede kernetemperatur er nået. Pak kødet ind i staniol og lad det hvile imens du ordner blomkålen.

Sluk ovnen – lad kartoflerne blive i ovnen, så de ikke bliver kolde.

Skyl blomkålen. Skær den i fine skiver.

Rør olie og citronsaft sammen i en skål.

Smelt en klat smør på panden. Kom blomkålen på og steg den et par minutter. Krydr den med salt og peber.

Kom blomkålen i skålen og bland blomkålen med dressingen.

Pynt til slut med lidt skovsyre.

Skær kødet ud og server med flødekartofler og blomkål.

 

 

Smørstegt blomkål med dressing af citron og olivenolie.

 

 

Please follow and like us: