Det er efterhånden lang tid siden, vi fik denne ret, men jeg har ikke nået at lave et indlæg før nu. Retten minder meget om den mørbrad med serranoskinke, jeg lavede et indlæg om. Se det her. I denne version...

Jeg havde brug for en sund frokost sidste weekend med masser af grønt. Jeg havde enormt meget lyst til spinat og mandler og begyndte at rode rundt i køkkenskufferne efter mandlerne. Jeg fandt ingredienser til denne salat. Jeg havde egentlig...

Mandag Valder har bestilt risengrød. Jeg er ikke helt sikker på, om grøden mest er til nisserne eller, om han virkelig har lyst til grøden selv. Han spiste godt nok ikke meget. Han sørgede for, at der var en stor portion at...

Så var der kød tilovers fra en kamsteg. Jeg havde ikke lyst til biksemad, som er en af de retter jeg plejer at lave af en rest kamsteg. Fik øje på nogle burgerboller i Kvickly. Så det afgjorde det. Kamstegsburgere...

Har jeg nævnt, at jeg er eventyrlig dårlig til at bage? Grunden (eller en af grundene) er, at jeg bare ikke er god til at følge opskrifter. Det fungerer bare ikke med ingredienser på slump i en kage! Jeg kan...

Nu er det over en uge siden, jeg kastede mig ud i at tilberede en ret med svinekæber. Jeg har bare slet ikke haft tid til at skrive et indlæg før i dag. Svinekæber har peaket med hensyn til at være...

Jeg ved ikke, hvorfor vi så tit ender med kamsteg eller ribbensteg. Muligvis fordi der ofte er tilbud på ribbensteg og kamsteg i den lokale Kvickly, muligvis fordi der er mad til to dage. Restemad, eller mad der kan hives...

Jeg er lidt bagud med indlæggene til bloggen, men det skal indhentes i dag, hvor jeg alligevel sidder i sofaen med snue og influenza. Først fandt jeg et billede af den rødkålssalat, jeg lavede til Mortens aften. Den kommer her....

Der er vist ikke nogen, som synes det er en fest at være forkølet. Jeg burde have forebygget i stedet for at prøve at helbrede min efterårsforkølelse. Det gjorde jeg ikke. I stedet har jeg de seneste dage prøvet at...

Børnene kommer hjem fra skole. Huset dufter af hjemmebag, og mor står klar i døråbningen og hjælper børnene af med skoletasker og overtøj. På køkkenbordet står nybagte boller og klatkager. Nej, det var ikke helt sådan det foregik. Jeg havde...

Risengrød var Valders madønske denne weekend. Jeg er ikke vild med risengrød med mindre, der er sukker, vanille, flødeskum og mandler i, men så er der vist tale om ris a la mande 😉 Jeg synes, det er vigtigt, at...

Jeg startede ugen med en kursus dag i Ballerup. Jeg kunne slet ikke kende byen, før busturen tilbage til Høje Taastrup station. Det på trods af, at min fars kolonihavehus lå lige på ruten. Jeg var glad for den portion...

Onsdagens fiskeret blev til ovnbagt laks med kartoffelnuddelsalat. Opskrift på ovnbagt laks med kartoffelnuddelsalat 4 personer Tilberedningstid 35-40 minutter Det skal du bruge 600 g laks – jeg brugte en lakseside 1/2 citron Salt Peber Husk at købe stanniol Kartoffelnudelsalat...

Denne salat lavede jeg til ovnbagt laks, med salaten kan sagtens spises uden andet tilbehør. De nudler, jeg brugte, er koreanske kartoffelnudler. Jeg har givet en beskrivelse af dem under koreanske ingredienser. Du kan følge linket her. Opskrift på kartoffelnudelsalat ...

Denne salat kræver ikke så mange ingredienser. Hvis du bruger frostbønner, er det også en salat, hvor ingredienserne er lette at have på lager. I går fik vi salaten til spagetti med kødsauce, men den passer fint til stort set...

Jeg ved godt denne ret også er lidt retro, ligesom racletten, men chili con carne er bare en ret, jeg ikke bliver træt af. Jeg lavede en stor portion denne søndag, så der også var en portion til fryseren. Opskrift...

Så er madplanen igen sent ude! Jeg har haft så travlt den sidste uge og sidder en sen fredag eftermiddag og får den sat sammen. Jeg ved ikke, om det er fordi, dagene er blevet kortere, men jeg har haft...

Her er en god hurtig pastaret. Det er en ret jeg varierer alt efter, hvilke grøntsager, jeg har i huset. Opskrift på pasta med markchampignon, porrer og parmesan 4 personer Tilberedningstid: 20 minutter Det skal du bruge  400 g spagetti...

Så var der retro-stemning og stegeos i hele huset igen. Det jeg godt kan lide ved raclette er, at jeg kan variere tilbehøret og bruge rester. Vi kogte alt for mange kartofler til ribbenstegen dagen i forvejen og der var...

Jeg plejer ikke at spise and eller gås Mortens aften, men et år skulle jo være den første. Det var også en god lejlighed til at fortælle børnene om Morten bisp. Det viste sig dog, at børnene havde styr på...

Så nåede vi til Mortens aften. Bjarne lavede en ‘Mortens aften rødkål’, som ikke skal forveksles med en ‘juleaftens rødkål’, hvor æbler erstattes med appelsin. Opskrift på Mortens aften rødkål 2 portioner til 4 personer Tilberedningstid:1 time15 minutter Det skal...

Det tog os godt nok lige et par dage at få fryseren til at virke! Vi manglede en spilbakke og så skulle der ryddes lidt op, før der var plads til den. Nu kører den! Så denne weekend er jeg...

Jeg overvejede, om vi skulle have en salat, men helt ærligt! Jeg har aldrig fået salat til stegt flæsk med persillesauce, da jeg var barn. Jeg havde overhovedet ikke lyst til salat i går. men bare store mængder flæsk og...