Det lyder som en overkommelig opgave. Måske er det fordi det er første gang, jeg kaster mig ud i pizza – måske er det manglende evner eller overblik, når man har to børn, der skal lave pizza – jeg indrømmer...

uha, det var bare for ambitiøst og tidskrævende for denne onsdag! Jeg havde fået den glimrende ide at snige mig i svømmehallen imens Valder havde en legeaftale og Alma blev hentet og bragt til hendes første time på kunstskole. Jeg var først...

Jeg har tit rigtig svært ved at finde salater alle i familien har lyst til at spise – og jeg er selv temmelig træt af at gumle mig gennem gnavegrønt. Denne salat er virkelig god – og passer rigtig godt...

Jeg ved godt, at gremolata typisk er tilbehør til Ossobuco, men jeg synes den frisker mange gryderetter op. Den rigtige måde at lave gremolataen på er uden brug af olie, men jeg kan nu godt lide den med et skvæt...

Syltede rødbeder hører vel nærmest sammen med biksemad, som vi ofte ender ud i, da det er en fin måde at bruge rester på. Jeg har aldrig syltet rødbeder før – derfor et par startvanskeligheder. Jeg skrællede rødbederne, men fandt...

Så fik vi ryttet op i køkkenet. Vi har stadig kun den lille fryser, så mad der egner sig til fryseren, kommer jeg i frostposer og ikke bøtter – så kan der (forhåbentlig) være lidt mere derinde. Mandag Ovnbagt ørred...

Så er vi i gang herhjemme med planlægning og stordrift i køkkenet om søndagen. Gullaschen her, tænker jeg, er god til fryseren og god til næste dag. Opskriften er et forsøg på at genskabe en gullasch, jeg fik i Prag, der...

Hvordan får man så lavet lækker, sund og varieret mad, når tilberedningstiden ikke må vare længere end 30 minutter? Weekendforberedelser(!) er planen. Ja, jeg ved godt, at det måske virker mere indbydende at spise maden den dag, den er tilberedt...

Sylteforsøg nummer II. Vi bor i en villa med 3 lejemål. Haven er hjemsted for skvalderkål, et kirsebærtræ, der for længst har afgivet dets frugter, et gammelt æbletræ med sure æbler og et enormt valnøddetræ – og det er det...

Syltesæson! For mit vedkommende den første. Jeg har kun syltet noget to gange før. For ca. 20 år siden forsøgte jeg mig med en hybenmarmelade – og så vidt jeg kan huske, var den helt ok. For et par år...